E te iloa e le mafai ona fa'atumu vaiinu e lima i aso ta'itasi i le ipu vai?

Tuu i totonu aipu thermos, mai le soifua maloloina i le oona!O ituaiga vaiinu nei e 4 e le mafai ona faatumu i ipu vai!Faavave ma ta'u i ou matua~
Mo tagata Saina, o le fagu gaogao o se tasi lea o mea taua i le olaga.Pe o se matua matua matua po o se tamaititi, aemaise lava i le taumalulu, e mafai ona latou aveina i soo se mea latou te fiafia i ai.

Ae peitaʻi, afai e le faʻaaogaina lelei le ipu thermos, o le a le gata ina le mafai ona tausia le soifua maloloina, ae o loʻo tanumia foʻi lamatiaga natia mo lou soifua maloloina!Ae e te leʻi malamalama i lenei mea moni, e tatau ona e iloa mea ma mataupu faavae galue o le ipu thermos.O le tane totonu o le ipu thermos e masani lava ona faia i le uamea, ma o nisi chromium, nickel, manganese ma isi elemene e faʻaopoopoina i le faagasologa o le gaosiga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o le sila ma faʻaitiitia ai le ele.

ipu a tamaiti

O le mafuaʻaga e mafai ai e le ipu thermos ona faatumauina le vevela ona o lona fausaga faʻapitoa: o le ogatotonu o se faʻailoga fagu faʻapipiʻi lua, ma o le ogatotonu e aveese i totonu o se tulaga gaogao.A aunoa ma se auala faʻafeiloaʻi, o le a le faʻasalalau le ea, ma faʻafefe ai le tupu mai o le vevela i se tulaga patino.

Ae peitai, e le o meainu uma e mafai ona tuu i totonu o se ipu vai.Mo vaiinu e 4 o lo'o mulimuli mai, e le talafeagai le fa'aogaina o se ipu vai.Le tulaga o le aveeseina.A aunoa ma se auala faʻafeiloaʻi, o le a le faʻasalalau le ea, ma faʻafefe ai le tupu mai o le vevela i se tulaga patino.

Peita'i, e le o meainu uma e mafai ona tu'u i totonu o le ipu vai, ma o vaiinu nei e 4 e le talafeagai mo se ipu vai.

1. E le talafeagai le faia o lauti

O lau lauti e mauoa i polotini, lipids ma isi mea, faʻapea foʻi ma lauti polyphenols ma tannins.Afai e te faʻaaogaina se ipu vai e fai ai lauti, o le a mafua ai ona i ai lau lauti i totonu o le vai vevela mo se taimi umi, lea o le a mafua ai ona tafe mai le tele o polyphenols ma tannins lauti, ma o le a avea foi le tofo tele. oona.

ipu lauti thermos

Lona lua, o le vevela o le vai i totonu o le ipu thermos e masani lava ona maualuga, ma o meaʻai o le lauti susu i le maualuga o le vevela o le a leiloa i se aofaiga tele, lea o le a faʻaitiitia ai le aoga o le lauti.
E le gata i lea, o le lanu o le ipu thermos o le a suia pe a umi se taimi e teu ai lauti vevela.E fautuaina le fa'aogaina o taga lauti e lu ai pe a alu i fafo.

2. E le talafeagai le uuina o le susu

O nisi tagata e tu'u le susu vevela i totonu o se ipu vai e faigofie ona inu.Ae ui i lea, o lenei metotia e mafai ai e microorganisms i totonu o le susu ona faʻateleina vave i se vevela talafeagai, e oʻo atu ai i le pala ma faigofie ona mafua ai le manava ma le tiga o le manava.

ipu vai susu susu

Talu ai o le susu o loʻo i totonu o se siosiomaga maualuga le vevela, o meaʻai e pei o vitamini o le a faʻaumatia, ma o mea oona i totonu o le susu o le a faʻafefe foi i le puipui i totonu o le ipu thermos, lea e afaina ai le soifua maloloina o tagata.
I lalo o tulaga masani, e leai se faʻafitauli pe afai o le susu i totonu o le thermos e inu i le taimi, ae ona o le teuina mo se taimi umi, o le a mafua ai ona tupu le tele o siama, ma o le a faʻaitiitia foi le lelei o le susu pe oʻo lava. leaga.E aofia ai le susu soya, e le talafeagai le faʻaaogaina o se ipu thermos.

3. E le talafeagai le uuina o meainu suamalie

O le mea faʻapipiʻi o le ipu thermos e le fefe i le maualuga o le vevela, ae sili ona fefe i le malosi malosi.Afai e fa'atumuina i vaiinu mo se taimi umi, e ono fa'aleagaina ai le liner.

Meainu fa'akasa

E le gata i lea, ina ia aloese mai le faʻaleagaina o meaʻai, e le talafeagai le sua o fualaau aina mo le teuina o le vevela maualuga.O le ipu thermos ua faʻamaufaʻailogaina lelei, ma o meainu e maualuga le suamalie e faigofie ona faʻatupuina le tele o microorganisms ma mafua ai le leaga.

4. E le talafeagai le faʻapipiʻiina o vailaʻau faʻaSaina masani

O nisi tagata e fiafia e fa'asusu vaila'au Saina i totonu o se ipu vai, lea e faigofie mo le aveina ma le inu.Ae ui i lea, o vailaʻau faʻaSaina masani falai e masani lava ona faʻamavaeina le tele o mea faʻamaʻi, e faigofie ona tali atu i vailaʻau faʻamaʻi o loʻo i totonu o le puipui i totonu o le ipu thermos ma solo i totonu o le decoction, e mafua ai aʻafiaga leaga i le tino o le tagata.

E fa'atatau i le fa'aoga sa'o o le fagu fa'amama, e tatau ona fa'aaloalo le saienisi.Aua neʻi avea le “meafaitino” lea sa manatu e aumaia ai le faigofie i le olaga e avea ma avega e poloka ai lou loto!


Taimi meli: Ian-11-2023