auala e afifi ai se ipu malaga

Laasaga 1: Fa'apotopoto Sapalai

Muamua, ao mai mea e mana'omia e teu ai lau ipu malaga:

1. Pepa afifi: Filifili se mamanu e fetaui ma le taimi poʻo le tofo a le tagata e mauaina.Pepa fa'ata'ita'i, felanulanua'i po'o pepa e fa'aulu ai aso malolo e aoga lelei.

2. Tape: O le pepa afifi e mafai ona faʻapipiʻi i le scotch tape poʻo le faʻapipiʻi lua itu.

3. Lipine poʻo le Milo: O se lipine teuteu poʻo se milo o le a faʻaopoopoina se paʻi faʻamaeʻaina.

4. Seulu: Taofi se pea seleulu e tipi le pepa afifi i le tele e mana'omia.

Laasaga 2: Fua ma 'Oti le Pepa afifi

Tuu le ipu malaga i luga o se mea mafolafola ma fua lona maualuga ma lona faataamilosaga.Fa'aopoopo se inisi ile fua ole maualuga ina ia mautinoa e ufiufi atoa e le pepa le ipu.Sosoo ai, tatala le afifi ma faaaoga au fua e tipi ai se fasipepa e ufiufi atoa ai le ipu.

Laasaga 3: Afifi le ipu malaga

Tuu le ipu malaga i le ogatotonu o le afifi tipi.Gagau lemu le tasi pito o le pepa i luga o le ipu, ia mautinoa e ufiufi atoa le maualuga.Faamaumau le pepa i se mea faapipii, ia mautinoa e fufusi ae aua le fufusi e te faaleagaina ai le ipu.Toe fai le faiga mo le isi itu o le pepa, fa'apipi'i i le pito muamua ma fa'amau i le mea fa'apipi'i.

Laasaga 4: Puipui le pito i luga ma lalo

O lea la ua afifi le tino o le ipu, taulaʻi i le faʻamautuina o le pito i luga ma lalo i gaugau mama.Mo se vaaiga mama, gaugau i totonu le tele o pepa i le pito i luga ma lalo o le ipu.Fa'amaumau nei fa'ama'i i se mea fa'apipi'i, ia mautinoa e mau lelei.

Laasaga 5: Faʻaopoopo mea faʻamaeʻa

Ina ia faʻaopoopo atili le matagofie ma le faʻamuamua i lau meaalofa, matou te fautuaina le faʻaaogaina o lipine poʻo twine.Faamautu le tasi pito o le lipine i le pito i lalo o le ipu i se mea faapipii.Afifi faataamilo i le ipu i le tele o taimi, ae tuu ai ni nai inisi o le tele o lipine po o le milo.Mulimuli ane, nonoa se aufana po'o se nonoa i luma i se lipine sili atu po'o se milo mo se fa'ai'uga mata'ina.

i le faaiuga:

O le a'oa'oina o le tomai o le afifiina o se ipu malaga e mafai ona siitia ai le poto masani o le foa'iina atu o meaalofa, ma atili ai ona magafagafa ma patino.Fa'atasi ai ma ni nai la'asaga faigofie ma mea sa'o, e mafai ona e fa'aliliuina se ipu malaga masani i se meaalofa afifi matagofie.Pe meaalofa i uo, aiga po'o tagata faigaluega, o le taumafaiga e alu i le afifiina e mautinoa e talisapaia.O lea la, o le isi taimi e te mafaufau ai e foaʻi atu se ipu malaga, ia teu i lou mafaufau laasaga nei e fatu ai se afifi mataʻina ma manatua pea.Manuia le afifiina!

yeti-30-oz-tumbler-300x300


Taimi meli: Iuni-19-2023