E lelei tele le faia o lauti i totonu o se ipu vai?O mea inu i le taumalulu e tatau ona faʻapea

ipu lauti thermos

E lelei tele le fai o le lauti i totonu o seipu thermos?O mea inu taumalulu e tatau ona matua fa'afefe?

Tali: I le taumalulu, e toatele tagata e fiafia e fai lauti i totonu o se ipu vai, ina ia mafai ona latou inu i le lauti vevela i soo se taimi, ae e manaia tele le faia o lauti i seipu thermos?

CCTV "Life Tips" faʻatautaia suʻesuʻega faʻatatau e ala i le Aʻoga o Tii ma Meaʻai Saienisi ma Tekinolosi a le Anhui Agricultural University.Na filifilia e le au suʻesuʻe ni laulau se lua o lauti lanu meamata o le aofaʻi tutusa, tuʻu i totonu o se ipu vevela ma se ipu tioata, ma faʻafefe mo le 5 minute, 30 minute, 1 itula, ma le 2 itula., 2 vaega o le supa lauti pe a uma le 3h sa suʻesuʻeina.

Ipu ma Matatioata

O le mea o loʻo i luga o le sua lauti i totonu o le ipu vai, ma le pito i lalo o le sua lauti i totonu o le ipu tioata

O faʻataʻitaʻiga na maua ai a maeʻa ona faʻasusu lau lauti i le vevela maualuga mo se taimi umi i totonu o se ipu thermos, o le a matua faʻaitiitia le lelei, o le supa o le a samasama, o le manogi o le a matua ma le manaia, ma le maualuga o le oona o le a faʻateleina foi. taua tele.O mea aoga i le supa lauti, e pei o le vaitamini C ma flavonols, ua faʻaitiitia foi.E le gata o lauti lanumeamata, ae o isi lauti e le fautuaina e faʻafefe i totonu o se ipu thermos.

I le faaopoopo atu i lauti, meainu maualuga-protein e pei o le susu soya, susu, ma le susu pauta, e le fautuaina le faʻaaogaina o ipu uamea faʻamaʻi mo le teuina umi.

Na maua i le su'esu'ega ina ua uma ona tu'u le pauta susu vevela ma le susu vevela i totonu o le ipu vai mo le 7 itula, na matua'i suia le aofa'i o siama, ma fa'atupula'ia tele ina ua mavae le 12 itula.E mafua ona o le susu soya, susu, ma isi mea e mauoa i meaʻai, ma a teuina i se vevela talafeagai mo se taimi umi, o le a faʻateleina microorganisms, ma e faigofie ona mafua ai le tiga o le manava, manava manava ma isi faʻamaʻi gastrointestinal pe a uma ona inu.

Fa'alogo lelei ile fa'atau

Pe a fa'atau ni ipu uamea uamea, e mafai ona e maitauina o lo'o fa'apea mai nisi o oloa 304, 316, 316L u'amea.O le a le uiga o lenei mea?

Fa'amatalaga o oloa ole ipu thermos

E lua ituaiga o fa'amatalaga o oloa ipu thermos i luga o se tulaga fa'apitoa

Muamua, sei o tatou talanoa e uiga i le mataupu faavae galue o le ipu thermos.O le ipu thermos u'amea u'amea o lo'o i ai se fausaga fa'afa'alua.O le tane totonu ma vaega e lua o le u'amea u'amea i luga o le tino ipu ua ueloina ma tu'u fa'atasi e fai ai se vacuum.O le vevela i totonu o le ipu e le faigofie ona tuʻuina atu i fafo o le atigipusa, e maua ai se aafiaga faʻasaoina o le vevela.

I le taimi o le faʻaaogaina, o le uʻamea uʻamea uʻamea o le ipu thermos faʻafesoʻotaʻi saʻo vai e pei o le vai malulu ma le vevela, meainu, ma isi mea, ma o le tele o taimi e faʻafefe ai le lauti alkaline, vai, mea inu carbonated, ma vai maualuga-vevela mo se taimi umi e fai si umi. maualuga.O nei vai e faigofie ona pala le tane i totonu ma ona vaega uelo, lea e afaina ai le ola tautua ma le tumama o le oloa.O le mea lea, e tatau ona filifilia mea u'amea u'amea ma malosi tetee corrosion.

304 uʻamea o se tasi o uʻamea sili ona taatele, ua taʻua o meaʻai-grade stainless steel, faʻafesoʻotaʻi masani ma vai, lauti, kofe, susu, suauu, masima, sosi, vineka, ma isi e leai se faʻafitauli.

316 uamea ua faʻaleleia atili i luga o lenei faʻavae (puleaina le tele o mea leaga, faʻaopoopo le molybdenum), ma e sili atu le malosi o le faʻafefe.I le faaopoopo atu i le suauu, masima, sosi, vineka ma lauti, e mafai ona tetee atu i le tele o acids malolosi ma alkalis.316 u'amea u'amea e masani ona fa'aaogaina i le alamanuia o mea'ai, matamata mea fa'aoga, falema'i falema'i ma masini ta'otoga, o le tau o le gaosiga e maualuga atu ma maualuga le tau.

316L uamea o se faasologa maualalo-carbon o 316 sila.I le faaopoopo atu i le i ai o uiga tutusa e pei o le 316 sila, e sili ona lelei le tetee atu i le corrosion intergranular.

Pe a filifilia se oloa, e mafai ona e faia se faʻamasinoga atoatoa e faʻatatau i ou manaʻoga ma tau faʻatinoga, ma filifili le oloa saʻo.


Taimi meli: Feb-17-2023